Στις 8 Αυγούστου ντεμπουτάρει το Tesla RoboTaxi

1.770 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
Στις 8 Αυγούστου ντεμπουτάρει το Tesla RoboTaxi

- Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας του RoboTaxi.
- Το αυτόνομο όχημα της Tesla.
- Θα μπορεί να πληρώνει τον ιδιοκτήτη του!
- Θα υπάρξει και ιδιόκτητος στόλος της Tesla.

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πρεμιέρας του RoboTaxi

Το Tesla RoboTaxi θα κάνει το ντεμπούτο του στις 8 Αυγούστου. Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο επικεφαλής της εταιρείας, Elon Musk, μέσω ανάρτησης στο Χ (πρώην twitter), χωρίς ωστόσο να γίνει περισσότερο αποκαλυπτικός.

Το αυτόνομο όχημα της Tesla

Μπορεί ο Elon Musk να μην είπε κάτι περισσότερο για το Tesla RoboTaxi, ωστόσο στο παρελθόν έχει αναφερθεί σε αυτό. Η ιστορία του Robotaxi της Tesla ξεκινά με το Master Plan Part Deux του Elon Musk, που δημοσιεύτηκε το 2016. Τότε, ο Musk είχε κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο πλήρως αυτόνομο, το οποίο από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της εκάστοτε χώρας θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να το καλεί και εκείνο να πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται. Μόλις επιβιβαστεί σε αυτό, θα μπορεί να κοιμηθεί, να διαβάσει, να εργαστεί ή να κάνει οτιδήποτε άλλο μέχρι να φτάσει στο προορισμό του, αφού όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το RoboTaxi.

Θα μπορεί να πληρώνει τον ιδιοκτήτη του!

Μάλιστα, είχε επισημάνει πως οι ιδιοκτήτες των RoboTaxi θα μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτό. Όπως εξήγησε τότε: «Θα μπορείτε να προσθέσετε το αυτοκίνητό σας στον κοινόχρηστο στόλο της Tesla απλώς πατώντας ένα κουμπί στην εφαρμογή του smartphone και να δημιουργήσει έξτρα εισόδημα για εσάς όσο είστε στη δουλειά ή στις διακοπές και δεν το χρειάζεστε. Το ποσό που θα κερδίζει ο ιδιοκτήτης πιθανότατα θα ξεπερνά το μηνιαίο κόστος δανείου ή μίσθωσης. Τα περισσότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από τον ιδιοκτήτη τους μόνο για το 5% έως το 10% της ημέρας. Έτσι ένα αυτόνομο όχημα θα έχει πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα στον ιδιοκτήτη του από ένα συμβατικό αυτοκίνητο».

Θα υπάρξει και ιδιόκτητος στόλος της Tesla

Τέλος, ο Musk είχε πει ότι η Tesla θα λειτουργούσε το δικό της στόλο RoboTaxi σε αγορές όπου η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Όπως προαναφέραμε όλα αυτά είχαν ειπωθεί πριν από 8 χρόνια και πλέον μένει να φανεί τι θα ισχύσει στην πράξη.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda