ΔΕΗ blue: Κυριαρχεί με πάνω από 2.000 φορτιστές στην Ελλάδα

1.562 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)
ΔΕΗ blue: Κυριαρχεί με πάνω από 2.000 φορτιστές στην Ελλάδα

- Πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα η ΔΕΗ blue
- Οι ταχυφορτιστές έφτασαν τους 230 και συνεχίζουν
- Η εφαρμογή ΔΕΗ blue εντάσσει νέες υπηρεσίες και προνόμια για τους χρήστες
- Όλες οι φορτίσεις έγιναν με 100% πράσινη ενέργεια

Πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης στην Ελλάδα η ΔΕΗ blue

Ο όμιλος ΔΕΗ δημοσίευσε τα αποτελέσματα του έτους 2023, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τα στοιχεία για τους δημόσια προσβάσιμους φορτιστές. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό, το δίκτυο φόρτισης έχει ξεπεράσει τα 2.000 σημεία σε όλη την ελληνική επικράτεια. Για την ακρίβεια, έφτασε τα 2.015 σημεία, καταλαμβάνοντας περί το 35% του μεριδίου της αγοράς στην χώρα μας και διπλάσιο σε σχέση με το 2022. Επιπρόσθετα, 277 ήταν οι εντελώς νέες τοποθεσίες που εντάχθηκαν στο δίκτυό της.

Οι ταχυφορτιστές έφτασαν τους 230 και συνεχίζουν

Σχετικά με το δίκτυο ταχυφορτιστών της ΔΕΗ blue, ο πρώτος ισχυρός φορτιστής με παροχή έως 300 kW εγκαταστάθηκε στα τέλη του 2022 (Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου) στο εμπορικό κέντρο «Top Parks» που βρίσκεται στον Πειραιά. Από εκεί και έπειτα, έως το τέλος του 2023, ο αριθμός αυτός είχε ξεπεράσει τους 230 σε όλη την χώρα. Όπως προδίδει και το όνομά τους, οι ταχυφορτιστές έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να εξοικονομήσουν σημαντικό χρόνο από τη διαδικασία αυτή και να μην καθυστερούν σε ταξίδια και λοιπές υποχρεώσεις.

Η εφαρμογή ΔΕΗ blue εντάσσει νέες υπηρεσίες και προνόμια για τους χρήστες

Αναφορικά με την εφαρμογή ΔΕΗ blue, προστέθηκαν περισσότερες υπηρεσίες όπως η κράτηση θέσης σε ταχυφορτιστή και η δυνατότητα σύνδεσης ιδιωτικού φορτιστή. Επιπλέον, εντάχθηκαν συγκεκριμένα προνόμια προς τα εγγεγραμμένα μέλη (οδική βοήθεια με κάλυψη σε περίπτωση αποφόρτισης οχήματος, προσφορές εκπτώσεων κ.ά.) τα οποία απέφεραν τόσο τον υπερδιπλασιασμό των εγγεγραμμένων οδηγών, όσο και τον υπερδιπλασιασμό των φορτίσεων μέσω της εφαρμογής.

Όλες οι φορτίσεις έγιναν με 100% πράσινη ενέργεια

Κλείνοντας, όλες οι φορτίσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2023 με ΔΕΗ blue έγιναν με 100% «πράσινη» ενέργεια, η οποία προήλθε από ανανεώσιμες πηγές. Μιλώντας για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), η ΔΕΗ έχει ξεκάθαρους στόχους, καθώς στοχεύει την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος κατά 1,1 GW, ενώ έχει ήδη ανεβάσει το ποσοστό επένδυσής της στο 61%. Αντίστοιχα, διαθέτει έργα ΑΠΕ 2,8 GW είτε έτοιμα προς κατασκευή, είτε υπό κατασκευή, τα οποίαν αντιστοιχούν στο 70% της απαιτούμενης ισχύος για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου του 2026.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda