Μαζί με την αποκάλυψη της ημερομηνίας η τσεχική μάρκα δημοσίευσε και μία νέα εικόνα teaser, όπου φαίνεται η σιλουέτα του μοντέλου.

1η Σεπτέμβρη η πρεμιέρα του Skoda Enyaq iV

2.309 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/7/2020
 

Η Skoda συνεχίζει την εξέλιξη του Enyaq iV και όπως η ίδια η μάρκα αποκάλυψε, η παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV δεν αργεί καθώς προγραμματίστηκε για την 1η Σεπτεμβρίου στην Τσεχία.

Μαζί με την αποκάλυψη της ημερομηνίας η τσεχική μάρκα δημοσίευσε και μία νέα εικόνα teaser, όπου φαίνεται η σιλουέτα του μοντέλου. Σε αυτή παρατηρείται πως ο κοντός πρόβολος εμπρός σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστικά μακριά γραμμή οροφής, δημιουργούν ένα δυναμικό εξωτερικό προφίλ. Θυμίζουμε πως οι διαστάσεις του μοντέλου αντιστοιχούν σε μήκος 4.648 χιλιοστά, πλάτος 1.877 χιλιοστά και ύψος 1.618 χιλιοστά και μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.765 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών θα μπορεί να φιλοξενήσει 585 λίτρα μετρημένος με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους.
 
Από κει και πέρα το Enyaq iV θα είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές μπαταρίας 55, 62 και 82 kWh, με την ισχύ να ξεκινά από τους 148 ίππους και να φτάνει και τους 306 στην ισχυρή vRS έκδοση. Η αυτονομία του βασικού μοντέλου θα ανέρχεται στα 340 χιλιόμετρα ενώ το κορυφαίο σε αυτονομία Enyaq iV 80 θα μπορεί να κινηθεί για 500 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.
 
To Skoda Enyaq iV να πούμε πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της τσεχικής φίρμας το οποίο κατασκευάζεται από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group. 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Skoda, το Enyaq θα κατασκευαστεί στο Boleslav από τα τέλη του 2020 και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Μία πρώτη έκδοση που θα ονομαστεί «Founder`s Edition» θα είναι διαθέσιμη σε 1.895 μονάδες προκειμένου να σηματοδοτήσει τη γενέθλια της μάρκας πριν από 125 χρόνια.