Τζακ-ποτ 2 εκατομμυρίων τα ηλεκτροκίνητα της Lexus

10.169 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/5/2021
 

Στον αριθμό ορόσημο των δύο εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων μοντέλων έφτασε η Lexus.

Το 2005 η Lexus εισήγαγε το υβριδικό RX400h, προσφέροντας για πρώτη φορά μια ηλεκτροκίνητη επιλογή στη γκάμα των μοντέλων της. Έχοντας φτάσει πλέον στο 2021, η ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει τον αριθμό ορόσημο των 2 εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων μοντέλων!
 
Συγκεκριμένα η Lexus έφτασε σε αυτό το επίτευγμα τον περασμένο Απρίλιο. H πλειοψηφία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων είναι κυρίως υβριδικά, αν και ανάμεσά τους υπάρχουν μερικά ηλεκτρικά, όπως το UX 300e.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τη χρονιά που πέρασε, το 2020, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Lexus αντιπροσώπευαν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών της. Σύμφωνα με τις αναφορές της ίδιας της μάρκας, χάρη σε όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της έχει εκπέμψει 19 εκατομμύρια τόνους διοξείδιο του άνθρακα (CO2)  λιγότερο από ό, τι θα είχε σε διαφορετική περίπτωση.
 
Από κει και πέρα θυμίζουμε πως στους μελλοντικούς στόχους της φίρμας βρίσκεται το λανσάρισμα ενός Plug-In υβριδικού μοντέλου και ενός ηλεκτρικού. Το πρώτο θα το δούμε μέσα στο 2021, ενώ το δεύτερο θα ακολουθήσει ένα χρόνο μετά.
 
«Η Lexus θα συνεχίσει να προωθεί όλες τις πιθανές πρωτοβουλίες για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας. Παράλληλα θα προσπαθήσει να αναπτύξει οχήματα προσαρμοσμένα στη διαφοροποίηση των αναγκών των πελατών της», σημειώνει η μάρκα αναφορικά με την μελλοντική της κατεύθυνση.