Τα στοιχεία της DriveElectric, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια, έχουν προέρθει από ένα δικό της μοντέλο πρόβλεψης της αγοράς.

200.000+ ηλεκτρικά περιμένουν το 2021 στο Ην. Βασίλειο

1.657 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/1/2021
 

Περισσότερα από 200.000 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιμένουν οι Βρετανοί να κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του 2021. Δείτε τι αναφέρει μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο «νησί».

Περίπου τα διπλάσια από τα 108.205 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου εντός του 2020, θα είναι τα αυτοκίνητα που θα εισέλθουν στους βρετανικούς δρόμους το 2021. Αυτό αναφέρει μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από  την DriveElectric, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει πως περισσότερα από 200.000 θα είναι τα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα πωληθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο την τρέχουσα χρονιά, κάτι που αν επιτευχθεί θα αντιπροσωπεύει μία πολύ μεγάλη αύξηση και ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο που έχει χαράξει η Μεγάλη Βρετανία για του ουδετερότητα στις εκπομπές ρύπων.
 
Τα στοιχεία της DriveElectric, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια, έχουν προέρθει από ένα δικό της μοντέλο πρόβλεψης της αγοράς, το οποίο συνυπολογίζει την τάση της αγοράς, τις εξαγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από τις μάρκες, αλλά και τα νέα δεδομένα που έχουν υπάρξει στη χώρα. Θυμίζουμε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκίνητων με κινητήρες καύσης θα τελειώσουν έως το 203, ενώ το 2035 θα ακολουθήσουν αυτές των Plug-In υβριδικών.
 
Σε σχετικές δηλώσεις του Mike Potter, Διευθύνων Σύμβουλος της DriveElectric, λέει: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι οι καταχωρίσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2020 υπερέβησαν τις προβλέψεις μας παρά την πανδημία COVID-19. Το 2021 θα κυκλοφορήσουν ακόμη περισσότερα μοντέλα EV, οπότε αυτοί που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα στο κόστος λειτουργίας και να εξαφανίσουν τις εκπομπές ρύπων θα έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές».