Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό όχημα συνεργασίας Arrival-Uber, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο 3ο τρίμηνο του 2023.

Το Arrival Car θα φτιαχτεί ειδικά για τις σύγχρονες μορφές κινητικότητας, όπως είναι το «ride-hailing» και το «car-sharing».

Βασικό χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού Arrival Car θα είναι η προσιτή τιμή του.

Προτεραιότητα του Arrival Car είναι η ικανοποίηση των αναγκών των οδηγών της Uber, αλλά και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μεταφοράς.

Arrival και Uber στις νέες μορφές κινητικότητας

Ακούγοντας τη γνώμη των οδηγών της Uber, η Arrival θα δημιουργήσει ένα προσιτό, ηλεκτρικό όχημα το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους, προσφέροντας παράλληλα στους επιβάτες ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς.

 
Ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο συμφώνησαν να κατασκευάσουν από κοινού οι Arrival και Uber. Το προς το παρόν επονομαζόμενο «Arrival Car» αναμένεται να ξεκινήσει να παράγεται στο τρίτο τρίμηνο του 2023. Θα είναι προσιτό και θα κατασκευαστεί ειδικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της νέας μορφής κινητικότητας, η οποία έχει επικρατήσει να αποκαλείται «ride-hailing».
 
Φυσικά πρόκειται για την υπηρεσία μεταφοράς που έκανε διάσημη παγκοσμίως την Uber και αφορά σε ένα μισθωμένο ΙΧ όχημα, το οποίο λειτουργεί ανεπίσημα ως ταξί. Το Arrival Car θα έρθει να εξυπηρετήσει την παραπάνω ανάγκη όπως και αυτή του διαμοιρασμού αυτοκινήτων (car-sharing), καθώς υπολογίζεται πως επί της παρούσης, υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια οδηγοί που κάνουν αυτή τη δουλειά.
 
Μεγάλο πλεονέκτημα από τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων όπως αυτό για το οποίο μιλάμε, είναι πως έτσι θα μειωθεί σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας, η οποία λαμβάνει χώρα κυρίως σε αστικά κέντρα. Άλλωστε, η Uber έχει ήδη δεσμευτεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά στο Λονδίνο έως το 2025 και να επεκτείνει το παραπάνω ως το 2030, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στη Β. Αμερική.
 
Ως ένα τυπικό «ride-hailing» όχημα, το Arrival Car αναμένεται να διανύει κατά μέσο όρο ετησίως 45-50 χιλ. χιλιόμετρα, πολύ περισσότερα από αυτά που κάνει ένα συνηθισμένο ΙΧ αυτοκίνητο. Για αυτό, θα έχει ως προτεραιότητα την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού, εστιάζοντας φυσικά και στην εμπειρία που θα βιώνουν οι υπόλοιποι επιβάτες του. Σε αυτό το πλαίσιο, η Arrival θα συνεργαστεί με οδηγούς της Uber, προκειμένου να αντλήσει γνώση από την εμπειρία τους και να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
 
Η τελική μορφή του ηλεκτρικού οχήματος αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, οι ιθύνοντες της Arrival και της Uber θα διερευνήσουν τα περιθώρια μιας περαιτέρω στρατηγικής συμμαχίας στο Ην. Βασίλειο και σε άλλες επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης.