Ατοκα δάνεια για την αγορά ηλεκτρικών στη Σκωτία

1.634 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/9/2020
 

Η Σκωτία δίνει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να αγοράσουν καινούριο ή μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να πάρουν άτοκο δάνειο και να το αποπληρώσουν μέσα σε 5 ή 6 χρόνια.


Η Σκωτία είναι μια από τις χώρες που θέλουν να προωθήσουν σε μεγάλο βαθμό την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από τους πολίτες τους και για αυτό προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις.

Η χώρα για αρκετό καιρό προσφέρει δάνεια χωρίς τόκο ύψους 35.000 λιρών (38.000 ευρώ) για την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος και άτοκο δάνειο ύψους 10.000 λιρών (11.000 ευρώ) για την αγορά ηλεκτρικού δίκυκλου, δίνοντας δυνατότητα αποπληρωμής μέσα σε 6 χρόνια. Τώρα, η Σκωτία θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες της να δανειστούν άτοκα έως και 20.000 λίρες (22.000 ευρώ) για την αγορά ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος με την αποπληρωμή να γίνεται μέσα σε 5 χρόνια.

«Η παγκόσμια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα σημαίνει ότι οι τιμές μειώνονται από έτος σε έτος, αλλά αυτή την στιγμή οι τιμές παραμένουν ψηλά για πολλούς», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Συνδεσιμότητας της Σκωτίας, Michael Matheson. «Θέλουμε να διευκολύνουμε τους πολίτες να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα παρέχοντας άτοκες επιλογές χρηματοδότησης για μεταχειρισμένα οχήματα. Όποιος θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο δεν πρέπει να μένει εκτός από τα οφέλη που μπορούν να αποφέρουν αυτά τα σύγχρονα οχήματα, τόσο όσον αφορά το κόστος λειτουργίας όσο και όσον αφορά τα περιβαλλοντικά οφέλη».

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ξοδέψει περισσότερα από 85 εκατομμύρια λίρες (95 εκατομμύρια ευρώ για να ενθαρρύνει τους πολίτες της να στραφούν σε ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πολλοί πολίτες και επιχειρήσεις έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο τα άτοκα δάνεια για να απολαύσουν το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος των EV.