Το MG Cyberster concept θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στο Shanghai Auto Show στην Κίνα.

Cyberster: Το νέο ηλεκτρικό roadster της MG

2.626 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/4/2021
 

Το Cyberster είναι το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο που παρουσίασε η MG, λίγο πριν το μοντέλο κάνει το επίσημο ντεμπούτο του και εντυπωσιάζει με την αυτονομία του.


Το νέο MG Cyberster concept δημιουργήθηκε για να αναδείξει τις «σπορ φιλοδοξίες της μάρκας ενώ εξερευνά τις δυνατότητες ενός μελλοντικού σπορ αυτοκινήτου», παράλληλα  σύμφωνα με τη μάρκα το Cyberster είναι ένα κομψό roadster που ενσωματώνει μια σειρά από στοιχεία από το εμβληματικό MGB.
 
Ξεκινώντας από μπροστά, το μοντέλο διαθέτει καμπυλωτό καπό και προβολείς Magic Eye που «ανοίγουν» όταν είναι ενεργοποιημένοι. Έχει επίσης έναν αεροδυναμικά σχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα που μεταξύ άλλων βοηθάει στην ψύξη των φρένων αφήνοντας τον αέρα να περάσει. Προχωρώντας πιο πίσω, βλέπουμε το μικρό παρμπρίζ και χαμηλά τις αεροδυναμικές ποδιές αλλά και τις LED «λέιζερ» λωρίδες που ξεκινούν από φτερα και φτάνουν στις πόρτες. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από LED φώτα και τον τεράστιο διαχύτη.
 
Αναφορικά με τις προδιαγραφές, η MG κράτησε κλειστά τα χαρτιά της, είπε όμως πως η πλατφόρμα που βασίζεται το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του προσφέρει αυτονομία κίνησης για 800 χιλιόμετρα. Επιπλέον συμπλήρωσε πως το μοντέλο διαθέτει συνδεσιμότητα 5G ενώ οι επιδόσεις του αναφέρουν χρόνο στο 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τρία δευτερόλεπτα.
 
Το MG Cyberster concept θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στο Shanghai Auto Show στην Κίνα.