Tα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes εκτός από τους ήχους στο εσωτερικό θα εκπέμπουν ηχητικά σήματα και στο εξωτερικό.

Δε χάνουν τον ήχο τους οι μελλοντικές Mercedes EQ

1.712 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/10/2020
 

Η Mercedes πριν από λίγες ημέρες έκανε γνωστό πως ετοιμάζει πολλά νέα ηλεκτρικά EQ μοντέλα και λαμβάνοντας ως δεδομένο την απώλεια ήχου των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων πήρε την απόφαση να καλύψει αυτό το κενό.


Δεδομένου λοιπόν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι από τη φύση τους αθόρυβα, η Mercedes εργάζεται για να τους δώσει μια «πολυ-αισθητική εμπειρία» που θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση του χαμένου ήχου - τόσο εντός όσο και εκτός της καμπίνας - λόγω της έλλειψης κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ήχου δημιούργησε διαφορετικά ηχητικά θέματα στα οποία δίνεται πρόσβαση μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX.
 
Η μάρκα δε θέλησε να αναφέρει πολλές πληροφορίες επ αυτού, ωστόσο σημείωσε πως  έδωσε προσοχή στην αναδημιουργία του «ήχου οδήγησης» που βρίσκουμε στα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα καύσης. Ο λεγόμενος «ήχος οδήγησης» προέρχεται από τα ηχεία που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και προσαρμόζεται ανάλογα λαμβάνοντας υπ` όψιν του 12 παραμέτρους (π.χ. επιτάχυνση, ταχύτητα και ανάκτηση ενέργειας). Επίσης ο ήχος επηρεάζεται από το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Για παράδειγμα ο ήχος γίνεται πιο δυναμικός όταν επιλέγεται η λειτουργία Sport.
 
Η Mercedes κατά την ενημέρωσή της άφησε να εννοηθεί πως μελλοντικά, η ηχητική παλέτα θα μπορεί να διευρυνθεί, προσθέτοντας νέους ήχους που θα είναι διαθέσιμοι μέσω των ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων. Επιπλέον είπε πως θα υπάρχουν προειδοποιητικοί ήχοι όταν για παράδειγμα ενεργοποιείται ο κινητήρας ή όταν ο φορτιστής είναι συνδεδεμένος.
 
Τέλος τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes εκτός από τους ήχους στο εσωτερικό θα εκπέμπουν ηχητικά σήματα και στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο θα προειδοποιούν του πεζούς για την παρουσία τους, όταν κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα.