Οι κάτοχοι υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 50 g/km…

… θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν το ειδικό σήμα απαλλαγής από τα τέλη στάθμευση για όλον το χρόνο στις ελεγχόμενες θέσεις όλων των Δήμων της χώρας…

… μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Δωρεάν στάθμευση για τα ηλεκτρικά οχήματα

Δείτε πως μπορείτε να εκδώσετε το Ειδικό Σήμα απαλλαγής από τα τέλη στάθμευσης μέσω του gov.gr

 
Με κοινή τους απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5570/17-12-2020, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Κ. Πιερρακάκης) και οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Θ. Λιβάνιος) και Υποδομών και Μεταφορών (Γ. Κεφαλογιάννης), ανακοίνωσαν πως οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιανουαρίου 2021 να εκδίδουν μέσω του gov.gr το ειδικό σήμα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων.
Η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των Δήμων για την περίοδο 1.1.2021 – 31.12.2021 αποτελεί ένα από τα κίνητρα της Πολιτείας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που θεσπίστηκαν μέσω του νόμου 4710/2020, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ως δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος αναφέρονται οι κάτοχοι υβριδικών ή αμιγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εκπομπές ρύπων (CO2) έως και 50 gr/km.
Ωστόσο, θα απαιτείται το ειδικό σήμα του οποίου η προμήθεια και εκτύπωση είναι μια απλή διαδικασία, για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν αυτόν εδώ τον σύνδεσμο