Στην εικόνα βλέπετε σχέδια από κατοχυρωμένες πατέντες της Toyota αναφορικά με το ηλεκτρικό crossover.

Δύο ηλεκτρικά από την Toyota το 2021

7.599 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2021
 

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2021 η Toyota, η οποία μετά την έντονη παρουσία που έχει στα υβριδικά κάνει το επόμενο βήμα στο δρόμο προς τα καθαρότερα συστήματα κίνησης.


Δύο περίπου μήνες πριν σας ενημερώναμε πως η Toyota ετοιμάζει να προσφέρει στο κοινό το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Μάλιστα για το συγκεκριμένο μοντέλο είχαμε αναφέρει τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν και το ενδεχόμενο να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στο 2021.
 
Σήμερα μέσα του εξωτερικού υποστηρίζουν πως η ιαπωνική μάρκα για το τρέχον έτος, ετοιμάζει να παρουσιάσει δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα συνοδευτούν και από ένα τρίτο, αλλά με Plug-In υβριδικό σύστημα κίνησης. Οι λεπτομέρειες των μοντέλων ή των συγκεκριμένων ημερομηνιών αποκάλυψης παραμένουν άγνωστες προς ώρας, ωστόσο επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την ηλεκτρική επίθεση που σχεδιάζει η Toyota.
 
Όπως γνωρίζουμε το ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι SUV/Crossover. Από κει και πέρα το δεύτερο μοντέλο ενδέχεται να είναι το πρώτο αμιγώς αυτοκίνητο της Lexus, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν η premium μάρκα της Toyota αποτελεί μέρος του σχεδίου των τριών αυτών οχημάτων. Σημειώνεται ωστόσο πως τα μοντέλα όμως θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA που προσφέρει ευελιξία για μια ποικιλία ηλεκτροκίνητων συστημάτων κίνησης.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota είναι πιθανό να φέρουν στο όνομά τους τα αρχικά «BZ», τα οποία  πιθανότατα προέρχονται από τις λέξεις «Beyond Zero». Σε ελεύθερη μετάφραση: «Πέρα από το μηδέν», δείχνοντας έτσι τους μηδενικούς ρύπους που θα έχουν όλα τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης οικογένειας.