Μέσα στο 2021, η Ford θα λανσάρει στην ΕΕ τη νέα –πλήρως ηλεκτροκίνητη- έκδοση του Transit Van.

Παράλληλα, παρουσίασε και την υβριδική «Plug-In Hybrid» έκδοση του Tourneo Custom…

… καθώς και πολλαπλές «ψηφιακές» υπηρεσίες τηλεματικής για όλους τους εκπροσώπους της στα ελαφρά επαγγελματικά.

Εξηλεκτρισμός για τα επαγγελματικά Ford

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας στρατηγικής «Go Further» η Ford παρουσίασε επίσημα τα πλάνα της για την πλήρη αναβάθμιση του κλάδο των επαγγελματικών της οχημάτων με πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες.

 
Σε επίσημη παρουσίαση για τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου από όλη την Ευρώπη, η Ford ανακοίνωσε τα πλάνα της για την ανάπτυξη του κλάδου των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει περαιτέρω την –ήδη εξαιρετική- θέση της στις διάφορες αγορές της ΕΕ.
Μια από τις σημαντικότερες αποκαλύψεις αφορά προφανώς την ανακοίνωση για το λανσάρισμα της πλήρους ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Ford Transit Van, του οποίου οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην ΕΕ μέσα στο 2021. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα «Plug-In Hybrid» έκδοση της επιβατικής έκδοσης του Transit Custom, του Tourneo Custom που θα λανσαριστεί στην ΕΕ προς το τέλος του τρέχοντος έτους σε 8θέσια εκδοχή.
Επιπρόσθετα, η Ford ανακοίνωσε νέα ψηφιακές υπηρεσίες τηλεματικής για την βελτίωση της αποδοτικότητας των πελατών της, όπως π.χ. η νέα εφαρμογή «FordPass Pro».
Πέραν όλων αυτών, στα πλάνα της εταιρείας είναι η επέκταση του προγράμματος «QVM» (Qualified Vehicle Modifier) που προβλέπει την συνεργασία της εταιρείας με περισσότερους από 100 υπερκατασκευαστές στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ (ένα νούμερο που αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2020), προκειμένου να προσφέρει εξειδικευμένες διασκευές για τα οχήματα της, αναλόγως των απαιτήσεων της χρήσης για την οποία προορίζονται από τον ιδιοκτήτη τους, κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο γενικός διευθυντής για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων της Ford Europe, κ. Hans Schep, τόνισε πως: «… Οι επαγγελματίες πελάτες μας χρειάζονται πιο έξυπνες και εξειδικευμένες λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις ενός νέου –συνδεδεμένου- επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η Ford είναι σε θέση να προσφέρει αξιόπιστα και ευέλικτα οχήματα με μια μεγάλη γκάμα από ολιγαρκείς σε καύσιμο κινητήρες καθώς και ηλεκτροκίνητες επιλογές ενώ, το ενσωματωμένο modem στα οχήματα μας αλλάζει ουσιαστικά… τους κανόνες του παιχνιδιού, επιτρέποντας τη δημιουργία έξυπνων και αποδοτικών λύσεων για την διαχείριση του στόλου οχημάτων των πελατών μας».
Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Ford είναι η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της ΕΕ για 4η συνεχή χρονιά με το 2018 να αποτελεί την καλύτερη χρονιά στις πωλήσεις της εταιρείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών με 380.900 μονάδες (+8% σε σχέση με το 2017).
 
Τα επαγγελματικά της Ford… μπαίνουν στην πρίζα!
Όπως προαναφέραμε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Go Further», η Ford παρουσίασε την πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Transit Van που θα λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο 2021.
Σχεδιασμένο να προσφέρει αθόρυβες και με μηδενικές εκπομπές ρύπων μεταφορές προϊόντων, το ηλεκτροκίνητο Transit θα είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές εκδόσεις ως προς τις διαστάσεις του αμαξώματος του και εξαιρετικές μεταφορικές δυνατότητες και επαρκή αυτονομία προκειμένου να καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις πολλαπλών τύπων μεταφοράς σε καθημερινή βάση.
Παράλληλα, προς το τέλος του 2019, η Ford θα λανσάρει την έκδοση Plug-In Hybrid του Transit Custom. Το εν λόγω μοντέλο θα είναι και η πρώτη σχετική πρόταση στην κατηγορία του ενώ εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, που συνδυάζεται με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost προκειμένου να αυξάνεται, όταν απαιτείται, η μέγιστη αυτονομία του οχήματος. Χάρη στην ύπαρξη συστοιχίας μπαταριών ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 13,6 kWh, η αυτονομία της πλήρως ηλεκτροκίνητης λειτουργίας του ανέρχεται στα 50 χλμ. ενώ η μέγιστη αυτονομία του οχήματος ανέρχεται έως και στα 500 χλμ.
Ωστόσο, η Ford παρουσίασε και την νέα επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid με δυνατότητα μεταφοράς έως και οκτώ επιβατών χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός ότι, οι τα μοντέλα Transit, Transit Custom και Tourneo Custom, θα είναι διαθέσιμα με τις υβριδικές εκδόσεις του νέου πετρελαιοκινητήρα EcoBlue Hybrid, από τα μέσα του τρέχοντος έτους.
Οι EcoBlue Hybrid εκδόσεις του γνωστού πετρελαιοκινητήρα των 2,0λτ. προσφέρουν μείωση της κατανάλωσης κατά 3% σύμφωνα με τα νέα πρότυπα WLTP ενώ, σε εφαρμογές που προβλέπουν πολλαπλές στάσεις / εκκινήσεις του οχήματος, όπως π.χ. κατά την κίνηση εντός της πόλης, η μέση κατανάλωση μπορεί να μειωθεί έως και κατά 8%.
Με βάση τα όσα ανακοινώνει η Ford, η μέση κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων των νέων υβριδικών εκδόσεων των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων, διαμορφώνονται ως εξής:
  • Tourneo Custom Plug-In Hybrid με μέση κατανάλωση από 3,3 λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 75 g/km
  • Transit Custom Plug-In Hybrid με μέση κατανάλωση από 3,3 λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 75 g/km
  • Transit EcoBlue Hybrid με μέση κατανάλωση από 7,6 λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 144 g/km
  • Transit Custom EcoBlue Hybrid με μέση κατανάλωση από 6,7 λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 139 g/km
  • Tourneo Custom EcoBlue Hybrid με μέση κατανάλωση από 7,0 λτ./100χλμ. και εκπομπές CO2 από 137 g/km
 
Νέες ψηφιακές υπηρεσίες
Από το νέο Fiesta Van έως και τη νέα γενιά του Transit, η Ford θα προσφέρει μια πρωτοποριακή σειρά ψηφιακών λύσεων / υπηρεσιών που αφορούν στην βελτίωση της διαχείρισης των οχημάτων της από τους ιδιοκτήτες τους, διασφαλίζοντας την εύκολη και διαδραστική συνδεσιμότητα τους στο διαδίκτυο.
Μεταξύ αυτών, θα προσφέρει μια νέα υπηρεσία διαχείρισης των διαδικασιών συντήρησης των οχημάτων της, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση του κόστους και της ακινητοποίησης των οχημάτων, με τις πρώτες φάσεις του εν λόγω προγράμματος να λανσάρονται μέσα στο 2019.
Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως αναλόγως του οχήματος, της χρήσης του και με βάση πολλαπλές ακόμη παραμέτρους, τα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης δεν θα είναι προκαθορισμένα αλλά θα μεταβάλλονται ανά περίπτωση και όχημα.
Μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ενός επαγγελματικού της Ford θα μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση της… υγείας του και να προβαίνουν στις ανάλογες ενέργειας, σε συνεργασία πάντα με το επίσημο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της εταιρείας.
Πέραν όλων των παραπάνω, η Ford παρουσίασε και τη νέα εφαρμογή «FordPass App» που είναι σε θέση να παράσχει πάσης φύσεως χρήσιμες πληροφορίες στους κατόχους επαγγελματικών οχημάτων της, αναβαθμίζοντας την αποδοτικότητα και την ασφάλεια τους όπως για παράδειγμα την εύρεση της κατάλληλης θέσης στάθμευσης αναλόγως των διαστάσεων του οχήματος (μήκος, ύψος κ.ο.κ.).