Η Ford σκοπεύει να προσφέρει ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα ελαφρά επαγγελματικά της στην ΕΕ έως το 2024.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει και επενδύσεις ύψους 1 δις δολαρίων στη γραμμή παραγωγής της στην Κολωνία (Γερμανία).

Ηλεκτρικά όλα τα επαγγελματικά Ford ως το 2024 (+vid)

Η εταιρεία υπολογίζει πως μέχρι το 2030, τα 2/3 των πωλήσεων της στην ΕΕ θα αφορά σε υβριδικά ή πλήρως ηλεκτροκίνητα ελαφρά επαγγελματικά!

 
Η Ford ανακοίνωσε επίσημα το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας των οχημάτων της (επιβατικών και επαγγελματικών) μέσα στα επόμενα χρόνια. Βάσει αυτού, η γκάμα των επιβατικών οχημάτων θα περιλαμβάνει υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις ως το 2026, την ιδία στιγμή που το σύνολο της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών της, θα προσφέρεται σε αντίστοιχες «e» εκδόσεις, έως το 2024.
Κατά τη διάρκεια του 2020, η Ford πέτυχε να ανακηρυχθεί ως η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων για 6η συνεχή χρονιά, ενώ ήταν και πρώτη σε πωλήσεις και στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγικές συνεργασίες τόσο με την Volkswagen όσο και με την Ford Otosan, στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους εξέλιξης και παραγωγής των μελλοντικών οχημάτων της.
Προκειμένου να υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων, η εταιρεία εξελίσσει ένα… οικοσύστημα που θα βασίζεται στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας των προϊόντων της, που εξελίσσεται σε συνεργασία με τους πελάτες τους και έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την μέγιστη αποδοτικότητα τους.
Προϊόντα όπως π.χ. το FordPass Pro που αφορά σε στόλους με έως και πέντε οχήματα ή το Ford Fleet Management στοχεύουν πως αυτήν την κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή, η Ford ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με τη Google για τη δημιουργία μιας νέας, σχετικής, ομάδας συνεργασίας με την ονομασία «Team Upshift».

Επενδύσεις 1 δις δολαρίων στη γραμμή παραγωγής της Κολωνίας

Σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών μελλοντικών οχημάτων της στην ΕΕ, αποτελεί και το πρόγραμμα επενδύσεων συνολικού ύψους 1 δις δολαρίων που θα μεταβάλλει / εκσυγχρονίσει άρδην τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στην Κολωνία (Γερμανία), ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδο στην ΕΕ και βάση της Ford Motor Europe. Σε αυτήν, η εταιρεία αναμένεται να παράγει όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της.
Περισσότερα για μελλοντικά πλάνα της Ford σε ότι αφορά στον σταδιακό πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των οχημάτων της, μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί…