Το πρωτότυπο Mercedes-AMG Project One.

Mε 1.200+ άλογα η Mercedes-AMG One

4.572 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2020
 

Nέα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Mercedes κατάφερε να αυξήσει την ισχύ του υβριδικού κινητήριου συνόλου πάνω από τα 1.200 άλογα ενώ γίνεται λόγος πως η εξωτερική εμφάνιση του υπέρ-αυτοκινήτου θα είναι ακόμη πιο ακραία.


H Μercedes βάζει τις τελευταίες πινελιές στο υπέρ-αυτοκίνητο που ετοιμάζει με όνομα AMG One και, αν και κρύβει καλά τις δοκιμές που κάνει στο μοντέλο, πηγές από το στρατόπεδό της διέρρευσαν πρόσφατα αρκετά πράγματα για την πορεία ανάπτυξης του μοντέλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές λοιπόν, η Mercedes-AMG One θα διαφοροποιηθεί σε κάποιο βαθμό στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο. Συγκεκριμένα, λέγεται πως θα λάβει μια μεγαλύτερη αεροτομή στο πίσω μέρος και ότι, τελικά, οι απολήξεις της εξάτμισης θα είναι τέσσερις αντί για τρεις, και θα έχουν διαφορετική σχεδίαση.

Το πιο σημαντικό νέο ωστόσο είναι πως το υβριδικό κινητήριο σύνολο του υπερ-αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί ώστε να αποδίδει συνδυαστική ισχύ 1.200+ ίππων, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από την γερμανική φίρμα. Στον τομέα των επιδόσεων, η Mercedes είχε ανακοινώσει πως το πρωτότυπο Project One βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Η Mercedes-AMG One στην έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θα βρει τους πρώτους της ιδιοκτήτες τον ίδιο χρόνο, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο. Συνολικά, θα κατασκευαστούν 275 τέτοια αυτοκίνητα και το καθένα από αυτά θα κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.