Βλέπετε την Alfa Romeo Tonale.

Μικρό ηλεκτρικό SUV από την Alfa Romeo

4.332 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/6/2020
 

Το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα ετοιμάζει η Alfa Romeo, μέσω του οποίου η premium μάρκα σκοπεύει να μπει δυναμικά στην κατηγορία των χωρίς ρύπους αυτοκινήτων. Δείτε περισσότερα.


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας θα είναι ένα μικρό SUV, έχοντας ανάλογο μέγεθος με αυτό του Audi Q2 και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2022. Οι άνθρωποι της μάρκας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, ποντάρουν αρκετά πάνω σε αυτό, έτσι ώστε να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους, κάτι που σκοπεύουν να κάνουν μέσω της ταχέως εξελισσόμενης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Φυσικά αυτό θα συμβεί και με την αρωγή του PSA Group που προετοιμάζεται για τη συγχώνευση με την Fiat Chrysler Automobiles στην οποία ανήκει η Alfa Romeo. Λέγεται μάλιστα πως η πλατφόρμα που θα υποστηρίξει το μικρό ηλεκτρικό SUV θα είναι η eCMP (του PSA Group), στην οποία θα βασίζονται επτά μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το επόμενο έτος.
 
Στελέχη της μάρκας δε θέλησαν να μιλήσουν αναλυτικά για τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν το επερχόμενο προϊόν τους. Υποσχέθηκαν όμως πως ακόμα και στα ηλεκτρικά μοντέλα η Alfa Romeo θα παραμείνει συνεπής στον όμορφο σχεδιασμό, στο σπορ στυλ, αλλά και στις καλές επιδόσεις. Παράλληλα μιλώντας σε βρετανικά μέσα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να εξετάσουν τον ερχομό ηλεκτρικών και σε άλλες κατηγορίες.
 
Τέλος αναφορικά με τους απαραιτήτους θορύβους που πρέπει να κάνουν τα ήσυχα ηλεκτρικά για να γίνονται αντιληπτά και δια της ακοής η Alfa Romeo σκοπεύει να τους προσφέρει ένα συγκεκριμένο ήχο που θα τα καταστήσει ακόμα πιο ελκυστικά κατά τη διάρκεια οδήγησης.