Η teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η μάρκα.

Μόνιμα στην «πρίζα» η Alpine

1.790 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/1/2021
 

Είναι πλέον επίσημο. Η Alpine βάζει στην άκρη τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, χωρίς ωστόσο να απαρνείται την σπορ φύση της και τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Δείτε πως σκοπεύει να κινηθεί στο άμεσο μέλλον η γαλλική μάρκα.


Ο Όμιλος Renault παρουσίασε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο μες την ονομασία «Renaulution», περιλαμβάνοντας όλες τις μάρκες που έχει υπό τη σκέπη του. Για την Alpine το νέο πλάνο περιλαμβάνει την μετατροπή της μάρκας σε φίρμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων διατηρώντας το σπορ DNA και τις υψηλές αποδόσεις που συντροφεύουν τα μοντέλα της όλα αυτά τα χρόνια.
 
Παράλληλα με την είδηση αυτή, δόθηκε στη δημοσιότητα και μία εικόνα teaser με τρία διαφορετικά μοντέλα. Όπως βλέπετε, πέραν των LED φωτιστικών σωμάτων και το σουλούπι των αυτοκινήτων δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία. Ωστόσο, από τις λεζάντες «για μένα, για εμάς, για το σαββατοκύριακο» μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως η Alpine σκοπεύει να παρουσιάσει ηλεκτρικά μοντέλα τόσο για τις ανάγκες μετακίνησης μίας οικογένειας, όπως φαίνεται από το crossover που δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας, αλλά και λιγότερων ανθρώπων μέσω δύο ακόμα μοντέλων, ενός μικρού και ενός σπορ. Το τελευταίο δεν αποκλείεται να είναι ο ηλεκτρικός διάδοχος της Alpine A110.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος του πλάνου της Alpine είναι και η συνεργασία της με την Lotus για τη δημιουργία σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η λογική λέει πως αυτό είναι το αυτοκίνητο στα δεξιά της εικόνας, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Αυτό που γνωρίζουμε όμως σε σχέση με τα άλλα δύο επερχόμενα αυτοκίνητα της Alpine (το μικρό και το crossover)  είναι πως θα βασιστούν στις πλατφόρμες CMF-B και CMF-EV.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως ήδη έχει ανακοινωθεί η εισαγωγή της Alpine στο πρωτάθλημα της Formula 1, εκπροσωπώντας έτσι τη Renault.