Το ID.3 και το ID.4 είναι τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της VW.

Mόνο ηλεκτρικά θα πουλάει στην Νορβηγία η VW

1.966 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/10/2020
 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι το 90% των πωλήσεως της Volkswagen, όπως εκτιμά ο εισαγωγέας της μάρκας στην σκανδιναβική χώρα. Το 100% αναμένεται να φτάσει το 2023...

Την πεποίθηση πως τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen θα αντιστοιχούν στο 90% των πωλήσεων που θα κάνει η φίρμα στην Νορβηγία το 2021, έχει ο τοπικός εισαγωγέας της γερμανικής εταιρείας, συμπληρώνοντας μάλιστα πως το ποσοστό θα φτάσει στο 100% το 2023.

Τον περασμένο μήνα, το 61,5% των καινούριων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην σκανδιναβική αυτή χώρα ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, ένα ποσοστό αρκετά σημαντικό, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του πως σε όλο το 2019, τα αμιγώς ηλεκτρικά αφορούσαν μόνο το 42,4% των νέων ταξινομήσεων σύμφωνα με το Reuters. Η Νορβηγία είναι μία χώρα που έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ηλεκτροκίνηση και έχει ανακοινώσει μάλιστα πως σκοπεύει να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2025 και έπειτα.

Το VW ID.3 λανσαρίστηκε στον περασμένο μήνα στην Νορβηγία και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων μπροστά από το Tesla Model 3 και το Polestar 2 και για αυτόν τον λόγο, η VW φαίνεται πως έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί.

Ο εισαγωγέας της VW στην Νορβηγία Ηarald A. Moeller δήλωσε: «Aυτό μας επιτρέπει να πούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στο 90% το επόμενο έτος. Οι πελάτες μας θα έχουν μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα αυτοκινήτου στην διάθεσή τους για να διαλέξουν το 2021».

Η Volkswagen κάνει διαθέσιμο το ID.3 «1st Edition» στην Ελλάδα σε τρία εξοπλιστικά επίπεδα που δημιουργήθηκαν ειδικά για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα ενός τόσο σημαντικού μοντέλου για τη μάρκα. Στην πιο προσιτή έκδοση, με τιμή 39.600 ευρώ, το αυτοκίνητο διαθέτει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών με σύστημα πλοήγησης Discover Pro, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, προσαρμοζόμενο cruise control, εμπρός και πίσω βοήθεια στάθμευσης, ανιχνευτή κόπωσης οδηγού, διχρωμία αμαξώματος με μαύρη οροφή και πολλά άλλα.