Πλέον το βασικό e-Niro 2 διαθέτει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιεί μπαταρία 39kWh και ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 136 ίππων.

Νέα βασική έκδοση για το Kia e-Niro

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/6/2020
 

Με μία νέα βασική έκδοση εμπλούτισε τη γκάμα του ηλεκτρικού της SUV, e-Niro η Kia, η οποία εξοπλίζεται με μικρότερη μπαταρία.


Αν και μέχρι σήμερα το e-Niro προσφέρονταν μόνο με μπαταρία 64kWh, η Kia αρχής γενομένης από το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αλλάξει τη γκάμα του μοντέλου και να φέρει μία νέα βασική έκδοση.
 
Πλέον το βασικό e-Niro 2 διαθέτει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιεί μπαταρία 39kWh και ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 136 ίππων. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει αυτονομία 288 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον WLTP. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 9,5 δευτερόλεπτα και ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 154 χλμ./ώρα. Όντας συνδεδεμένο με φορτιστή 100kW, η διάρκεια φόρτισης από 0 έως το 80% απαιτεί 54 λεπτά.
 
Σε ότι αφορά τον βασικό εξοπλισμό της εν λόγω έκδοσης αυτός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ίντσων, ενεργό cruise control, φώτα LED και ζάντες 17 ιντσών.
 
Ανεβαίνοντας κατηγορία στη συνέχεια βρίσκεται το e-Niro 3 που διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία  64kWh. Η αυτονομία αυξάνεται στα 451 χιλιόμετρα, ενώ και το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 165 χλμ./ώρα. Εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός περιλαμβάνοντας δερμάτινη ταπετσαρία, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και οθόνης αφής 10,25 ιντσών.
 
Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το e-Niro 4+ το οποίο δεν διαφοροποιείται σε τεχνικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη έκδοση, ωστόσο έχει στη φαρέτρα του περισσότερο εξοπλισμό, όπως θερμαινόμενα εμπρός-πίσω καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και premium ηχοσύστημα της JBL.
 
Όλες οι νέες εκδόσεις του Kia e-Niro είναι διαθέσιμες για παραγγελία με την τιμή να ξεκινά από 29.595 λίρες (32.762 ευρώ περίπου).