Νέα πλατφόρμα για EV από Italdesign και Williams

1.834 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2021
 

Η Italdesign και η Williams Advanced Engineering συνεργάστηκαν και παρουσίασαν μία νέα ευέλικτη πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υποστηρίζουν ότι θα βάλει τέλος στο άγχος της αυτονομίας, ενώ θα διατηρήσει στο μάξιμουμ κορυφαίες επιδόσεις!

Η Italdesign και η Williams Advanced Engineering έχουν συμπράξει προκειμένου να αναπτύξουν διάφορα προϊόντα τα οποία θα αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Έχοντας λοιπόν ως στόχος τους να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην ώθηση της ηλεκτροκίνησης, παρουσίασαν το κορυφαίο τους προϊόν το οποίο είναι μια πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που ονομάζεται EVX.
 
Η πλατφόρμα EVX μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία μοντέλων, όπως για παράδειγμα GT, sedan, crossover και cabrio, ενώ επιτρέπει στα μοντέλα αυτά να έχουν μεταξόνιο που μετράται από 2.900 έως 3.100 χιλιοστά. Μάλιστα υποστηρίζεται πως η EVX μπορεί να προσφέρει ιπποδύναμη έως και 1.360 άλογα, ενώ η μπαταρία 160 kWh που διαθέτει υπόσχεται αυτονομία για 1.000 χιλιόμετρα.
 
Παράλληλα οι Italdesign και Williams Advanced Engineering υποστηρίζουν πως οι πελάτες μπορούν επίσης να την επιλέξουν τόσο για πισωκίνητα μοντέλα, όσο και για τετρακίνητα. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως για την κατασκευής της χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα σύνθετα υλικά με αλουμίνιο για στρεπτική ακαμψία και ελαφριά δομή. Μάλιστα οι δύο εταιρείες χαρακτηρίζουν το προϊόν τους ως την τέλεια βάση για τα αυριανά ηλεκτρικά οχήματα.
 
Κλείνοντας η Italdesign και η Williams Advanced Engineering υποστηρίζουν πως με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής έως και 10.000 πλατφορμών.