Το νέο –αμιγώς ηλεκτροκίνητο- Toyota Proace City Electric θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο φθινόπωρο του 2021.

Το ηλεκτρικό αυτό Vanette θα μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους έως 800 κιλών και όγκου έως 4,4 κ.μ. ενώ…

… το εργονομικό εσωτερικό με τους πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους, διακρίνεται για την πληρότητα του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Νέο Toyota Proace City Electric!

Η ηλεκτρική έκδοση του Vanette της Toyota αναμένεται να λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

 
Η Toyota αποκάλυψε τη νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη, έκδοση του Proace City, που αναμένεται να λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο 4ο 3μηνο του 2021 με δυνατότητα υποστήριξης ωφέλιμου φορτίου έως 800 κιλών και μέγιστη αυτονομία έως 280 χλμ.

Το Toyota Proace City Electric θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με δύο μήκη αμαξώματος, μήκους 4,40 ή 4,75μ. ενώ οι επιβατικές του εκδόσεις (Proace City Verso Electric) θα μπορούν να υποστηρίξουν αντίστοιχα 5 – 7 επιβάτες.

Αντίστοιχα, οι εκδόσεις Van θα μπορούν να μεταφέρουν φορτία συνολικού όγκου έως 4,4 κ.μ. και βάρους έως 800 κιλών ενώ, η μέγιστη ελκτική τους ικανότητα ανέρχεται στα 750 κιλά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το Proace City Electric θα λανσαριστεί στις αγορές της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Ελβετίας και του Ην. Βασιλείου, από το φθινόπωρο του 2021. Από τις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει η εμπορική του πορεία και στις υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 136 ίππων

Ο ηλεκτροκινητήρας των 100 kW (136 ίπποι περίπου) συνδυάζεται με μια συστοιχία μπαταριών 50 kWh που του διασφαλίζει μέγιστη αυτονομία της τάξης των 260 – 280 χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP ενώ, η μέγιστη ταχύτητα που το όχημα μπορεί να αναπτύξει περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 135 χλμ./ώρα.

Με το πρόγραμμα «Power», η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 11,2 – 11,7 δλ. (αναλόγως της έκδοσης αμαξώματος). Η βασική επιλογή στους ενσωματωμένους φορτιστές αφορά σε έναν μονοφασικό 7kW ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και μια τριφασική επιλογή 11kW. Στην πρώτη περίπτωση, η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε 7,5 ώρες και στη δεύτερη σε μόλις 5 ώρες. Στην περίπτωση δε που το όχημα συνδεθεί με σημείο φόρτισης απόδοσης 100kW (DC), για τη φόρτιση των μπαταριών στο 80% της χωρητικότητας τους, απαιτούνται μόλις 30 λεπτά της ώρας.
 
Περισσότερα για το νέο Toyota Proace City Electric θα μπορείτε να βρείτε στο επόμενο τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως στον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού, θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συστήματα όπως τα: Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Driver Attention Warning, Trailer Stability Control, High Beam Assist, Blind Spot Detection, Advanced Grop Control, Hill Ascent / Descent Control κ.ά.