Το βάρος του είναι στα 2.090 κιλά.

Η ισχύς του ΕVX γίνεται γνωστό πως πηγάζει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Nέο Vega EVX

2.657 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/2/2020
 

Από την Σρι Λάνκα μας έρχεται το νέο EVX, εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 815 ίππων και 760 Νm ροπής.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα κάνει ντεμπούτο, όπως όλα δείχνουν το supercar ΕVX της Vega Innovations. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας που θα επωφελείται από κατασκευασμένο στο χέρι ανθρακονημάτινο σασί και θα μπορεί να μεταφέρει μόνο δύο επιβάτες.

Η εταιρεία με έδρα την Σρι Λάνκα δεν έχει δημοσιοποιήσει πολλές πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο αλλά, αν κρίνουμε από την σχεδίασή του, οι επιδόσεις του πρέπει να είναι «καταιγιστικές». Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως ο πρόβολος θυμίζει αρκετά Ferrari καθώς και στο EVX, τα φωτιστικά σώματα βρίσκονται τοποθετημένα  πάνω στους μυώδεις εμπρός τροχούς. Και το υπόλοιπο αμάξωμα είναι πολύ ακραίο σχεδιαστικά και λαμβάνει πλήθος αεροδυναμικών μερών και αεραγωγών που σίγουρα το βοηθούν και στην πράξη.

Η ισχύς του ΕVX γίνεται γνωστό πως πηγάζει από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) που μαζί αποδίδουν 815 άλογα και 760 Nm ροπή. Το βάρος του δεν είναι μικρό στα 2.090 κιλά, ωστόσο αυτό δεν το εμποδίζει να πετυχαίνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,1 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 55 kWh και του προσφέρει αυτονομία 300 χιλιομέτρων, ωστόσο η εταιρεία αναφέρει πως το 2021 θα γίνει διαθέσιμη και μια μπαταρία χωρητικότητας 130 kWh που θα αυξήσει την αυτονομία στα 750 χλμ.

Η Vega υπόσχεται πως σύντομα θα είναι σε θέση να αναπτύξει και πιο εναλλακτικά οχήματα σε συνεργασία με άλλες εταιρείες.