Opel: Ηλεκτροκίνητη απόδοση και εκτός δρόμου!

Τα ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά της είναι σε θέση να κινηθούν με άνεση και σε εκτός δρόμου διαδρομές χάρη στο προηγμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης που φέρουν.

 
Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι μόνο για την πόλη ωστόσο, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εκπροσώπων της Opel, της οποία τα οχήματα διαθέτουν όλα τα… προσόντα για άνετες μετακινήσεις και σε εκτός δρόμου διαδρομές, με βασικά τους γνωρίσματα την απόδοση υψηλής ροπής άμεση, η εξαιρετική ελκτική πρόσφυση, η ικανότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την κίνηση με επακόλουθη δυνατότητα πέδησης χωρίς φρένα σε κατωφέρειες, η μεγάλη αυτονομία κ.ά.
Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτροκίνητα ελαφρά επαγγελματικά της εταιρείας όπως τα Combo-e και Vivaro-e που εφοδιάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 ίππων). Η έδραση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, διασφαλίζει ένα χαμηλό κέντρο βάρους, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την ενεργητική ασφάλεια του οχήματος, ειδικά όταν αυτά μεταφέρουν μεγάλο φορτίο.
Με τη συστοιχία μπαταριών των 75kWh, το Vivaro-e προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 330 χλμ., με βάση το πρωτόκολλο WLTP. Όταν δε το όχημα κινείται σε κατωφέρειες, ο ηλεκτροκινητήρας του εμπρός άξονα μετατρέπεται σε γεννήτρια που αφενός επαναφορτίζει τις μπαταρίες, αφετέρου επιβραδύνει το όχημα χωρίς τη χρήση φρένων!