Στις αρχές Μαρτίου, η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο «EQT», την ηλεκτρική δηλαδή έκδοση της μελλοντικής «T-Class» που θα βασίζεται στο νέο Citan.

Πρόγευση της νέας Mercedes-Benz EQT

Η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, EQT, λίγο πριν από την επίσημη αποκάλυψη της που θα πραγματοποιηθεί την 10η Μαϊου.

 
Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η νέα γενιά του μικρότερου σε διαστάσεις ελαφρού επαγγελματικού της Mercedes-Benz Vans, του Citan, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2ο 6μηνο του 2021.

To νέο Vanette της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Renault και το νέο Kangoo.

Ωστόσο, εκτός από τις επαγγελματικές (Van) και τις επιβατικές (Tourer) εκδόσεις της νέας γενιάς του Citan, η Mercedes-Benz Vans έχει ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει και ένα νέο –επιβατικό- μοντέλο που θα βασίζεται στο Citan, το οποίο θα φέρει την ονομασία «T-Class».

Το νέο αυτό μοντέλο ουσιαστικά θα επιδεικνύει έναν σαφέστατα πιο πολυτελή και κομψό χαρακτήρα σε σχέση με τις επιβατικές εκδόσεις του μελλοντικού Citan, στα πρότυπα της σχέσης του Mercedes-Benz Vito και της V-Class, η οποία επίσης προσφέρεται και στην ηλεκτρική έκδοση «EQV».

Φυσικά, η Mercedes-Benz έχει ήδη ανακοινώσει πως το νέο Citan, τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις επιβατικές του εκδόσεις, θα είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με τις σχετικές εκδόσεις του να φέρουν την ονομασία «eCitan».

Αντίστοιχη λοιπόν είναι και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και με τη μελλοντική νέα T-Class, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της θα φέρει την ονομασία «EQT».

Εν αναμονή λοιπόν περισσότερων λεπτομερειών στις αρχές του ερχόμενοι μήνα…