Στις εικόνες βλέπετε το νέο VW ID.3 από το οποίο θα εμπνευστεί σχεδιαστικά το ID.1.

Στα σκαριά το VW ID.1

2.748 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/7/2020
 

Η Volkswagen ετοιμάζει το μικρότερο και πιο προσιτό μέλος της οικογένειας ID. Δείτε ποια θα είναι η τιμή του.


Mπορεί αυτή την στιγμή τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στο Volkswagen ID.3 που εγκαινιάζει τη νέα γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της φίρμας, ωστόσο έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες μέρες πως η εταιρεία θα λανσάρει και ένα ακόμη πιο προσιτό μοντέλο σε λίγα χρόνια.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο πως η VW έχει στα σκαριά της ένα ID.1 που αυτή την στιγμή έχει την κωδική ονομασία «e-ZZity» με σκοπό να αντικαταστήσει την ηλεκτρική έκδοση του Up!. Θα είναι ένα 5θυρο μίνι αυτοκίνητο με σχεδίαση εμπνευσμένη από το ID.3 ενώ λέγεται πως θα λάβει και μια σειρά από διαφορετικές εκδόσεις αμαξωμάτων, όπως πχ. μια crossover εκδοχή. Το ID.1 θα χρησιμοποιήσει και αυτό την MEB πλατφόρμα αλλά θα εξοπλιστεί με μικρές μπαταρίες 24 kWh και 36 kWh, με την αυτονομία να φτάνει έως τα 298 χιλιόμετρα.

Το ID.1 θα παρουσιαστεί αρχικά ως concept το 2023 και θα μπει σε παραγωγή δύο χρόνια αργότερα με τις τιμές να ξεκινούν, σύμφωνα με άνθρωπο της VW, λίγο κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Τέλος, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως στα σκαριά βρίσκεται και ένα ID.2 με σκοπό να βρεθεί αντιμέτωπο με τα Renault Zoe και Peugeot e-208, ωστόσο δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές πληροφορίες.