Το Prophecy Concept.

Στα σκαριά το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6

2.573 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/5/2021
 

Πάνω στο επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο εργάζεται η Hyundai και φαίνεται πως η παρουσίασή του δεν θα αργήσει.

Πάνω στο νέο της ηλεκτρικό μοντέλο με όνομα Ioniq 6 εργάζεται πυρετωδώς η Hyundai, σύμφωνα με τα κορεάτικα μέσα ενημέρωσης, ώστε η μάρκα να επεκτείνει την οικογένεια των μοντέλων της που δεν χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Θυμίζουμε πως έχει η Hyundai έχει ήδη παρουσιάσει το Ioniq 5, ένα μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα, αποκλειστικά για BEV (Battery Electric Vehicles) οχήματα, που εξελίχθηκε από το Hyundai Motor Group και ονομάζεται Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της γκάμας προϊόντων της νέας μάρκας IONIQ, επαναπροσδιορίζοντας την ηλεκτροκίνηση με βιώσιμα και καινοτόμα χαρακτηριστικά – από τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά της εσωτερικής του σχεδίασης, την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και τη λειτουργία Vehicle-to-Load έως την προηγμένη συνδεσιμότητα με νέα πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το Ioniq 6 αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022 και να έχει την μορφή ενός σεντάν με την σχεδίασή του να λέγεται πως θα είναι εμπνευσμένη από το Prophecy concept, ωστόσο υπάρχουν φήμες που αναφέρουν πως μάλλον δεν θα έχει μεγάλες διαφορές αισθητικά από το Ioniq 5. Eπίσης, οι Κορεάτες αναφέρουν πως επειδή το Ιοniq 6 θα έχει καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή και επειδή θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερες μπαταρίες, η αυτονομία του λέγεται πως θα ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα. Αυτή η εκτίμηση είναι αρκετά αισιόδοξη, ωστόσο η Hyundai ίσως κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι της…

Μετά το Ioniq 6, η Hyundai θα παρουσιάσει το Ioniq 7 που λέγεται πως είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV. Τα επόμενα χρόνια, η ηλεκτρική της γκάμα θα πλαισιωθεί και από άλλα μοντέλα. Στόχος του ομίλου Hyundai είναι να πουλήσει 160.000 ηλεκτρικά το 2021 και να φτάσει τις 560.000 ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών το 2025.