Στην εικόνα βλέπετε το βαν Mercedes eSprinter.

Συνεργασία Mercedes-Tesla για ηλεκτρικό βαν;

Ενδιαφέρουσα βρίσκει την προοπτική συνεργασίας με την Mercedes ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, όσον αφορά την κατηγορία των βαν.

 
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με άλλους χρήστες του Twitter, ο Elon Musk σχολίασε ένα μήνυμα που ανέφερε πως εάν η Tesla κατασκεύαζε ένα ηλεκτρικό βαν θα πουλούσε σαν «τρελό». Στην απάντηση του ο ισχυρός άντρας της μάρκας ανέφερε πως: «Ίσως είναι ενδιαφέρον να συνεργαστούμε με τη Daimler / Mercedes σε ένα ηλεκτρικό Sprinter. Αυτό είναι ένα υπέροχο φορτηγάκι. Θα ρωτήσουμε».
 
Όπως είναι φυσικό η απάντηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου αφού ουσιαστικά ο Musk εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τη Mercedes, ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως η Tesla κοιτά και την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων.
 
Ωστόσο το γεγονός πως η Mercedes είναι έτοιμη να φέρει το δικό της ηλεκτρικό eSprinter που θα φτάσει το 2019, έκανε πολλούς ανθρώπους να απορήσουν για την απάντηση-επιλογή του Musk. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα επιθυμία της αμερικανικής μάρκας είναι να πάρει το αμάξωμα του eSprinter το οποίο στη συνέχεια θα το προσφέρει με το δικό της σύστημα ηλεκτροκίνησης.
 
Μία τέτοια κίνηση θα ωφελήσει την Tesla, αφού αφενός θα κερδίσει χρόνο, αφετέρου θα εξοικονομήσει χρήματα, δύο απαραίτητα συστατικά για την εξ αρχής ανάπτυξη ενός νέου οχήματος.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπήρξαν, ενώ από τη μεριά της η Daimler δεν σχολίασε επίσημα εάν είναι ανοικτή σε συνεργασία με την Tesla. Ωστόσο σύμφωνα με το Reuters άνθρωπος της γερμανικής μάρκας ανέφερε πως η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από το ενδιαφέρον του Musk για το Mercedes-Benz Sprinter.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως στο παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2009 έως το 2014 οι δύο μάρκες είχε ξανασυνεργαστεί. Λέτε να συμβεί πάλι το ίδιο; Ίδωμεν.