Η ηλεκτρική του αυτονομία ήταν μόλις 39 χιλιόμετρα.

Το πρώτο plug-in υβριδικό Audi στην ιστορία

6.399 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/5/2020
 

Aυτό είναι το μοντέλο που σηματοδότησε την έναρξη των προσπαθειών της γερμανικής premium φίρμας στην plug-in υβριδική τεχνολογία. Διαβάστε τι προσέφερε.


Αυτή την περίοδο η Audi έχει στην γκάμα της μια ευρεία γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων που καλύπτει κάθε κατηγορία, ωστόσο οι πρώτες προσπάθειες της μάρκας για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια.

Το Αudi 100 Avant Quattro Duo ήταν ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε από την μάρκα στην Έκθεση της Γενεύης το 1990 βασιζόμενο στο 100 Αvant, τον πρόγονο του A6. H ισχύς πήγαζε από έναν 5κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων που προσέφερε ιπποδύναμη 136 ίππων στους εμπρός τροχούς και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 13 ίππων Siemens στους πίσω. Η ηλεκτρική του αυτονομία ήταν μόλις 39 χιλιόμετρα λόγω της πρωτόγονης μπαταρίας νίκελ-καδμίου με την οποία εξοπλιζόταν, ωστόσο το μοντέλο εξοπλιζόταν με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, γεγονός εξωπραγματικό για την εποχή εκείνη.

Συνολικά, κατασκευάστηκαν μόνο 10 τέτοια αυτοκίνητα, κυρίως για την διεξαγωγή δοκιμών σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας. Το επόμενο έτος, η Audi παρουσίασε και μια νέα έκδοση του μοντέλου.

Έξι χρόνια αργότερα η Audi λάνσαρε το περιορισμένης παραγωγής Α4 Αvant Duo και έγινε η πρώτη εταιρεία που έβαλε σε παραγωγή κάποιο plug-in υβριδικό μοντέλο. Η ισχύς του πήγαζε από ένα 1,9 λίτρων turbodiesel μοτέρ 90 ίππων και ένα υδρόψυκτο ηλεκτρικό μοτέρ 30 ίππων.

Tags: AUDI, 100, PHEV1, PHEV, PLUG-IN