Βλέπετε το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208.

Τριπλάσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων θέλει η Stellantis

1.921 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/4/2021
 

Κάτι περισσότερο από φιλόδοξο είναι το πλάνο της Stellantis για το 2021 αναφορικά με τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς ο νεοσύστατος Όμιλος στοχεύει στον τριπλασιασμό των πωλήσεών του!

Μπορεί να βαδίζουμε αισίως προς την ολοκλήρωση του πρώτου τετραμήνου του έτους, με τα προβλήματα από την πανδημία να παραμένουν σε πολλές χώρες του κόσμου, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει την Stellantis να έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους αναφορικά με τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων που έχει στη γκάμα της.
 
Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος που προέκυψε από την συγχώνευση των FCA και PSA, στοχεύει σε τριπλασιασμό των πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων του το 2021, ήτοι των αμιγώς ηλεκτρικών και των υβριδικών. Μάλιστα, ο επικεφαλής της μάρκας, John Elkann με επιστολή που έστειλε στους μετόχους της εταιρείας γνωστοποίησε τον στόχο και με αριθμούς.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τον Elkann η Stellantis στο τέλος του 2021 σκοπεύει να έχει πουλήσει 400.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αριθμός περίπου ο τριπλάσιος από τα 139.000 οχήματα που πούλησε τη χρονιά που πέρασε (2020). Σημαντική βοήθεια για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα παίξει και η κυκλοφορία 11 επιπλέον μοντέλων από το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου.
 
Η προαναφερόμενη κίνηση αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου της Stellantis που τη θέλει να διαθέτει πλήρως ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις όλων των οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2025, τραβώντας και αυτή τον δρόμο του εξηλεκτρισμού, όπως άλλωστε συμβαίνει, αν όχι με όλες, με τις περισσότερες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.