Τα λογότυπα Hybrid στην πίσω πόρτα και στην κολόνα των πλαϊνών πορτών φανερώνουν για το ποια έκδοση πρόκειται.

Τα λογότυπα Hybrid στην πίσω πόρτα και στην κολόνα των πλαϊνών πορτών φανερώνουν για το ποια έκδοση πρόκειται.

Δοκιμή: Νέο Fiat 500 Hybrid

67.691 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2020
 

Έγινε Hybrid: Ο ορισμός του στιλ στα μίνι μοντέλα πόλης απέκτησε νέα ήπια υβριδική έκδοση κινητήρα, η οποία έχει χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους. Πως είναι;

 
Η extra βοήθεια είναι πάντα καλοδεχούμενη. Συμφωνείτε; Νομίζουμε ναι, για αυτό και θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Το Fiat 500, ο ορισμός του στιλ στα μοντέλα πόλης, απέκτησε νέα ήπια υβριδική έκδοση η οποία χάρη στο boost μιας μίζας – γεννήτριας (Belt-integrated Starter Generator) υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση (3,9 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα, αυτές είναι 88 γρ. CO2 / χλμ., το οποίο σημαίνει πως η έκδοση αυτή δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. 

Το πώς λειτουργεί αναλυτικά το νέο υβριδικό σύστημα της Fiat που συναντάται και στο Panda, θα το διαβάσετε κλικάροντας την τεχνική ανάλυση εδώ.

Από 12.200 ευρώ 
Τιμή εκκίνησης στην έκδοση Pop είναι τα 12.200 ευρώ με έκπτωση, όμως επειδή μιλάμε για το 500άκι, δηλαδή για ένα μοντέλο που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις παραπάνω για όλα όσα πρεσβεύει, νομίζουμε ότι η έκδοση που ταιριάζει είναι η κορυφαία, η Launch Edition, σαν αυτή του μοντέλου της δοκιμής που βλέπετε στις φωτογραφίες. 

Για την ακρίβεια 16.800 ευρώ κοστίζει, όμως με τα 1.000 ευρώ που «τρέχουν» ως προωθητική ενέργεια αυτήν την περίοδο πέφτει στα 15.800 ευρώ και ο εξοπλισμός έχει τα πάντα, από αισθητήρες βροχής μέχρι και ηλιοροφή. Επιπλέον, αυτή την περίοδο η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Fiat Restarts You", με το οποίο η πρώτη δόση είναι το 2021, και άρα το timing είναι καλό αυτή την περίοδο σε περίπτωση που το επιθυμεί κανείς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ