Η Porsche Taycan είναι ένα αυθεντικό ηλεκτρικό supercar το οποίο προσφέρει εκτός από κορυφαίες επιδόσεις και αντίστοιχη οδική συμπεριφορά.

    Στο δρόμο: Πάντα ασφαλή & ενίοτε fun2drive

    38.670 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/6/2020
     

    Το βάρος βέβαια επηρεάζει και γενικότερα την οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου. Ετσι τα κατά κανόνα βαρύτερα ηλεκτρικά μοντέλα, έχουν περιορισμένη ηλεκτρονικά τελική ταχύτητα και αρκετά μικρότερη σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα τους (στο Golf η τελική ανέρχεται στα 210 χλμ./ώρα ενώ στο e-Golf στα 150 χλμ./ώρα), όμως αυτό επιλέγεται κυρίως για λόγους αυτονομίας.

    Σε δρόμο με στροφές πάλι η συμπεριφορά σε ίδια μοντέλα διαφέρει, αφού στο ηλεκτρικό η πρόσφυση χάνεται πιο νωρίς και πιο απότομα και γιΆαυτό το λόγο τα συστήματα ελέγχου της ευστάθειας κλπ. «ρυθμίζονται» πιο «αυστηρά», ενώ στις πολύ ισχυρές εκδόσεις των ηλεκτρικών, η τετρακίνηση με επιπλέον ηλεκτροκινητήρα αποτελεί κανόνα. Φυσικά υπάρχουν και μοντέλα (βλέπε Porsche Taycan) που παρά την ηλεκτρική τους φύση, είναι σε θέση να σταθούν ισάξια δίπλα σε αντίστοιχες supercar κατασκευές σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ