Χάρη σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες όπως π.χ. το «Geofencing», η Ford θα μπορεί να διασφαλίσει την βελτίωση της αποδοτικότητας των ιδιοκτητών των υβριδικών ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.

    Αύξηση της αποδοτικότητας μέσω τεχνολογικών καινοτομιών

    Η δυνατότητα ηλεκτροκίνητης λειτουργίας του Transit Custom PHEV είναι σαφές πως επιφέρει σημαντικά οφέλη στις δραστηριότητες του ιδιοκτήτη του, όπως π.χ. η ελεύθερη πρόσβαση σε τμήμα της πόλης όπου επιτρέπονται μόνο οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, διασφαλίζεται η σημαντική μείωση του Κόστους Χρήσης χάρη στην απουσία εργασιών συντήρησης για τον ηλεκτροκινητήρα αλλά και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.
    Ωστόσο, μέσω πρόσθετων παροχών που άμεσα ή σε βάθος χρόνου αναμένεται θα προσφέρει η Ford στους πελάτες της, επιτυγχάνεται η βελτίωση της αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων της.
    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της διαδικασίας «Geofencing» που αναμένεται να είναι διαθέσιμη από την άνοιξη του 2020 σε επιλεγμένες –αρχικά- αγορές της ΕΕ. Η εν λόγω διαδικασία ουσιαστικά αφορά στον καθορισμό συγκεκριμένων ζωνών / περιοχών, όπου τα οχήματα επιβάλλεται να κινούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
    Μέσω του συστήματος FordPass Connect και τη δυνατότητα σύνδεσης του οχήματος στο διαδίκτυο που προσφέρει, όταν το Tranist Custom PHEV θα εισέρχεται σε κάποια από τις συγκεκριμένες ζώνες που ορίζονται μέσω του Geofencing, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης θα επιλέγει αυτόματα τη λειτουργία «EV Now», προκειμένου να όχημα να κινείται πλήρως ηλεκτροκίνητα.
    Αντίστοιχα, μέσω της εφαρμογής «FordPass» για κινητήρα τηλέφωνα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ελέγξουν / προσαρμόσουν πολλαπλές λειτουργίες και διαδικασίες που αφορούν τόσο στο ίδιο το όχημα (κατάσταση, κλείδωμα εξ αποστάσεως, συναγερμός κ.ά.) όσο και στη χρήση του (εντοπισμός σημείων φόρτισης και πληρωμή αυτής κ.ά.), με βάση τις ανάγκες τους.
    Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως οι εκδόσεις «PHEV» όπως και οι συμβατικές εκδόσεις του Transit Custom, καθώς και οι επιβατικές εκδόσεις του «Tourneo Custom PHEV», επιδεικνύουν τον πληρέστατο –σε τεχνολογικές καινοτομίες άνεσης και ασφάλειας- εξοπλισμό που η Ford έχει να προσφέρει για τη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.