Στο πλάνο εξηλεκτρισμού της Ford περιλαμβάνονται τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες. Μια με την ήπια υβριδική αρχιτεκτονική Hybrid 48-volt, μία αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, Plug-In υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Τα 14 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Ford

36.034 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2020
 

Η Ford περνάει στην εποχή του ρεύματος: Το Puma έκανε την αρχή, όντας το πρώτο μοντέλο της Ford το οποίο θα χρησιμοποιεί και ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή του. Η Ford δεν σταματά εκεί, καθώς μέσα στον επόμενο χρόνο ετοιμάζεται να λανσάρει ακόμα 13 υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.


Τα σχέδια της Ford για το άμεσο μέλλον, περιλαμβάνουν εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με νέα μοντέλα, που θα φέρουν υβριδική τεχνολογία, αλλά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. ΓιΆ αυτό μας είχε προϊδεάσει από πέρσι και την εκδήλωση «Go Further» που είχε αναγγείλει ότι κάθε νέο μοντέλο Ford στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει μια ηλεκτροκίνητη επιλογή. 

Ήπια υβριδικά και υβριδικά με αυτοφορτιζόμενες μπαταρίες 
Στο πλάνο εξηλεκτρισμού της Ford περιλαμβάνοντα, τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες. Η πρώτη αφορά την ήπια υβριδική αρχιτεκτονική Hybrid 48-volt, στην οποία µια µίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW παίρνει κίνηση µέσω ιµάντα, επιτρέποντας την ανάκτηση και την αποθήκευση της ενέργειας σε µία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστηµα είτε προσφέρει έξτρα ροπή, μειώνοντας την κατανάλωση ή λειτουργεί σε συνεργασία με τον κινητήρα, για καλύτερες επιδόσεις.
Η αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία (δεν απαιτεί εξωτερική πηγή για την φόρτιση), συγκριτικά με το σύστημα 48 V, είναι εξοπλισμένη με ισχυρότερο κινητήρα και μεγαλύτερη μπαταρία, έχοντας τη δυνατότητα να καλύπτει τμήματα μικρών αποστάσεων, σε χαμηλές ταχύτητες, μόνο με ρεύμα. 

Plug-In υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά
Τα plug-in υβριδικά οχήματα διαθέτουν δύο πήγες ισχύος, όπως ένα υβριδικό, όμως με μεγαλύτερη μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία φορτίζεται σε εξωτερική πηγή και σας επιτρέπει να οδηγείτε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, ενώ παράλληλα έχουν εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση και ρύπους.

Τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να φορτιστούν (ταχυφορτιστή ή πρίζα) πριν να μπορέσετε να τα οδηγήσετε. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι οι μηδενικοί ρύποι και η μηδενική κατανάλωση.

Τα 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Ford
Συνολικά η Ford αναμένεται να λανσάρει μέσα στον επόμενο χρόνο 14 νέα μοντέλα που καλύπτουν όλο το φάσμα της γκάμας της. Η αρχή έγινε με το νέο ήπια υβριδικό Ford Puma, το οποίο έχουμε οδηγήσει ήδη στην πανευρωπαϊκή του παρουσίαση (Τεύχος 4/2020), ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν: 

• Το ολοκαίνουργιο Ford Kuga, που θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, με ήπια υβριδικό, υβριδικό και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.
• Το νέο Explorer Plug-In Hybrid με ισχύ 450 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ..
• Οι ήπια υβριδικές εκδόσεις EcoBoost Hybrid των Fiesta και Focus.
• Η νέα, 8θέσια επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid και Mild Hybrid.
• Η έλευση του Transit Custom Mild Hybrid, Plug-In Hybrid, καθώς και του επαγγελματικού Transit Mild Hybrid.
• Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, το πρώτο SUV, που φέρει την θρυλική ονομασία Mustang.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια