Το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ηλιακής φόρτισης, το οποίο θα ενισχύει την αυτονομία, με την Toyota να υπόσχεται πως θα είναι άκρως ανταγωνιστική.

Το εσωτερικό του bZ4X είναι άκρως φουτουριστικό και hi-tech, με το τιμόνι του να θυμίζει κόκπιτ μαχητικού αεροσκάφους.

bZ4X: Ο προπομπός των αμιγώς ηλεκτρικών Toyota

25.944 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2021
 

Η Toyota είναι έτοιμη να μπει στην αγορά και των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με την παρουσίαση του bZ4X να είναι μια «δήλωση» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το πρωτότυπο έχει φυσικά μηδενικούς ρύπους, όπως υποδηλώνεται και από τα αρχικά bZ (beyond Zero) και αποτελεί προάγγελο του μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιάσει στα μέσα του 2022, του πρώτου από τα 7 που αναμένεται να λανσαριστούν μέχρι το 2025.

Όταν λοιπόν το μοντέλο παραγωγής κάνει την εμφάνισή του, θα πρόκειται για ένα μεσαίο SUV, ίδια κατηγορία με το RAV4 δηλαδή, το οποίο αν και δεν θα είναι ολόιδιο με το bZ4X, σχεδιαστικά θα είναι αρκετά αιχμηρό και φουτουριστικό.

Η Toyota δεν αποκάλυψε κάτι σχετικό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, παρά μόνο ότι θα διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα ηλιακής φόρτισης, το οποίο θα ενισχύει την αυτονομία, η οποία θα είναι άκρως ανταγωνιστική. Το σίγουρο είναι πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα e-TNGA και θα διαθέτει εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης.

Στα υπόλοιπα στοιχεία το εσωτερικό του είναι θα άκρως φουτουριστικό και hi-tech με πολυλειτουργικό τιμόνι  που θυμίζει κόκπιτ μαχητικού, μεγάλη οθόνη αφής και ευρύ ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα εξοπλίζεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες υποβοήθησης και ασφαλείας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ