Το νέο Corsa χτίστηκε πάνω στην πλατφόρμα CMP καταφέρνοντας να μειώσει το βάρος του κατά 100 κιλά και παράλληλα να πετύχει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Πάνω σε νέα πλατφόρμα

66.385 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2020
 

Το νέο Opel Corsa είναι «χτισμένο» στη νεότερη και ελαφρύτερη αρθρωτή πλατφόρμα (CMP), του ομίλου PSA. Πάνω της μπορούν να στηριχθούν όλοι οι συνδυασμοί κινητήρων (βενζίνης, diesel ή και ηλεκτροκινητήρας) και μετάδοσης (χειροκίνητο, αυτόματο), καθώς και όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης. Με βασικό άξονα τη νέα πλατφόρμα λοιπόν οι μηχανικοί-σχεδιαστές της Opel πέτυχαν καλύτερη αεροδυναμική αντίσταση, μειωμένο θόρυβο, καλύτερη απόδοση, χαμηλότερες καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων, αλλά και βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά.

Εξοικονόμησε 100 κιλά βάρους
Παράλληλα η χρήση της αποτέλεσε το σημαντικότερο παράγοντα για να επιτευχθεί μείωση της τάξεως του 10% στο βάρος του νέου Corsa, σε συνδυασμό πάντα με τη συστηματική χρήση κραμάτων υψηλής και υπερυψηλής αντοχής, τη βελτιστοποίηση διαδρομών απόσβεσης φορτίου, συνδέσεων, δομής και μορφής. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, το σασί είναι 40 κ. ελαφρύτερο, οι τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες ζυγίζουν περίπου 15 κ. λιγότερο από τις προηγούμενες τετρακύλινδρες μονάδες παρόμοιας ιπποδύναμης, ενώ μείωση 2,4 κ. συνεισφέρει το νέο αλουμινένιο καπό, καθώς και η δομή των καθισμάτων (συνολικά 10 κ.). 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια